./BLOG - TAG(S): Awareness

Foto bij het blog

De zin en onzin van e-mailbeveiliging door SPF, DMARC en DKIM

Het toepassen van SPF, DKIM en DMARC moeten we zien als onderdeel van een basisinrichting van een mailomgeving. Deze middelen helpen maar voor een deel van het tegengaan van phishing. Een spamfilter houdt een deel van de spam wel tegen, maar lang niet alles. Maar wat werkt dan wel?

23:51 uur @ 04-07-2020

Tags: Awareness, dkim, dmarc, email, Phishing, spf

Lees meer...
Foto bij het blog

HOW TO: Beschermen tegen accountdiefstal

Accountdiefstal is een groot probleem. De gevolgen kunnen enorm zijn. Probeer je eens voor te stellen wat er gebeurt als iemand anders toegang krijgt tot jouw social media accounts of jouw online shopping accounts of jouw e-mail accounts of jouw DigiD-account of jouw zakelijke account bij de Belastingdienst of misschien wel jouw account voor internetbankieren?

22:56 uur @ 29-05-2019

Tags: 2fa, Awareness, keepass, mfa, wachtwoorden

Lees meer...
Foto bij het blog

Phishing; de kwetsbaarheid van de mens

Phishing is al sinds jaar en dag een succesvolle manier om geld te verdienen of om schade aan te richten. In de jaren '80 en '90 werd dan gedaan met onder andere spookfacturen per post, de laatste jaren gebeurt dat de hele dag door per e-mail.

21:17 uur @ 12-05-2019

Tags: Awareness, Mail, Phishing

Lees meer...
Foto bij het blog

WhatsApp-fraude wordt steeds populairder

Oplichting via WhatsApp, kan dit ook jou overkomen? Ja, dat kan! Criminelen worden steeds creatiever in het oplichten van mensen. Waar dit al jaren gaande is per e-mail (phishingmails) en via de telefoon (phone scam) en onlangs criminelen ook steeds vaker een SMS (smishing) sturen met een malafide link er in, wint WhatsApp-fraude steeds meer aan populariteit.

23:16 uur @ 04-05-2019

Tags: Awareness, Fraude, WhatsApp

Lees meer...