./DIENSTEN - Phishing-test

Wanneer u een e-mail ontvangt, weet u dan wel 100% zeker dat deze afkomstig is van de aangegeven afzender? Zijn de genoemde linkjes in de e-mail of zijn de meegestuurde bijlagen wel legitiem en veilig? Wist u dat veel bedrijven en mensen in de problemen komen door zogenoemde phishingmails?

Phishingmails zijn mails die als doel hebben informatie te ontfutselen, toegang te krijgen tot iemands computer of bedrijfsnetwerk, schade te berokkenen, data te gijzelen of resources te misbruiken (denk hierbij aan coinmining). Er zijn voldoende gevallen bekend waarbij mensen dachten een mail te ontvangen van hun bank en met een paar klikken verder onbedoeld en onbewust kwaadwillenden toegang hadden gegeven tot hun online bankieromgeving.

Is uw organisatie opgewassen tegen de verschillende vormen van phishing? Zijn uw medewerkers er zich van bewust dat dit een van de grootste aanvalsvectoren is voor gerichte en ongerichte aanvallers? In de praktijk zal blijken dat er gelukkig medewerkers zijn die hier scherp op zijn. Maar de praktijk leert ook dat als er geen tot weinig aandacht aan besteed wordt in een bedrijf, dat de kans groot is dat meer dan 50% van de medewerkers in gaat op een phishingmail in welke vorm dan ook.

Wat biedt Qualitysign?

Qualitysign biedt een platform waarmee organisaties kunnen een phisingaanval kunnen simuleren en testen hoeveel medewerkers binnen het bedrijf:

  • op de link klikken van de phishingmail;
  • daarna vervolgens persoonlijke of zakelijke gegevens invullen;
  • of een bijlage openen uit de phishingmail;

Deze informatie is beschikbaar in een live dashboard op het online platform van Qualitysign waarbij u zelf in de gaten kunt houden wat de stand van zaken is. Indien gewenst, is het ook mogelijk om alleen een rapport te ontvangen.

Daarnaast kan een phishingoefening onderdeel zijn van een breder plan, waarbij er eerst een nulmeting wordt uitgevoerd, vervolgens een awarenesscampagne van start gaat en daarna de werking van de campagne weer meten met een nieuwe phishingoefening. Qualitysign kan u helpen bij het opzetten en/of implementeren van deze awarenesscampagne.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder: het doel van de oefening, het aantal aan te schrijven medewerkers, kies u voor het hele pakket (nulmeting, awarenesscampagne, nieuwe meting) of kiest u alleen voor de phishingoefening? Allemaal zaken die we met elkaar moeten doornemen om te komen tot het juiste plan en de juiste prijs.

Neem contact op met Qualitysign voor een gratis en vrijblijvende offerte.

Plaatje van een phisher.

Plaatje van een crimineel die de bankgegevens wil overnemen.