./DIENSTEN - Awareness Platform (CTFSpel.nl)

Nieuwe kennis opdoen kan op verschillende manieren. De visie van Qualitysign hierop is dat leren en het toetsen van het geleerde leuk en dynamisch moet zijn. Om een alternatief te bieden aan de standaard manieren om medewerkers iets aan te leren, heeft Qualitysign een nieuw platform ontwikkeld: CTFSpel.nl.

Hoe werkt het?

Op het CTFSpel-platform kan een Gamemaster namens een organisatie een speltoernooi starten op basis van bestaande security gerelateerde vragensets. Per toernooi kunnen de deelnemers met elkaar strijden voor de eerste plaats. Wie beantwoordt de vragen het snelst? Wie maakt de minste fouten? Wie behaalt de meeste punten? Zowel personen als teams kunnen tegen elkaar strijden om de eerste plek.

Om de strijd eerlijk te houden, kan de Gamemaster er voor kiezen om per doelgroep een speltoernooi aan te makenen de juiset vragenset te kiezen. Zo blijft het leuk voor iedereen.

Door het spel in toernooivorm te spelen zal het leerrendement hoger zijn. Met name wanneer de vragen en antwoorden vóór het uitreiken van de winnaar met de deelnemers besproken worden, wordt er een actieve herinnering gekoppeld aan het geleerde onderwerp.

Moeilijkheidsgraad

De moeilijkheidsgraad van de vragensets is afhankelijk van de set. Per set is aangegeven wat de moeilijkheidsgraad is.

Spelduur, groepsgrootte en benodigdheden

De Gamemaster bepaalt op voorhand wanneer het toernooi start en eindigt. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraag kunnen de vragenlijsten 30 tot 90 minuten in beslag nemen. Het is aan te raden om het spel te introduceren en uit te leggen hoe het werkt en om de uitslag en vragen en antwoorden na het toernooi door te lopen met de groep.

Een deelnemer is een persoon of een team. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers per speltoernooi. Om het overzichtelijk te houden, is het aan te raden om een toernooi met maximaal 100 deelnemers te spelen. U heeft slechts een computer (of laptop) per deelnemer nodig om het spel te kunnen spelen.

Kosten

Het verkrijgen van een bedrijfsaccount is gratis en u krijgt eenmalig gratis en vrijblijvend 5 CTF Coins. De aangewezen Gamemaster kan het platform gratis verkennen. De toernooien worden gratis aangemaakt en de Gamemaster wordt gratis als deelnemer aan elk toernooi toegekend.

Op het moment dat u een deelnemer wil toevoegen aan een speltoernooi, zet u per deelnemer 1 CTF Coin in. Een deelnemer kan één persoon, een duo of een team zijn. Per deelnemer kan er één computer gebruikt worden.

Meer informatie

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit platform? Werp dan een blik op CTFSpel.nl.