./DIENSTEN - USB-oefening

Kent u die verhalen dat er bedrijven zijn geïnfecteerd omdat een medewerker een gevonden USB-stick in zijn of haar computer heeft gestopt? Helaas blijft dit niet alleen bij verhalen. De mens is een nieuwsgierig soort. Als iemand een USB-stick vindt, dan overwint de nieuwsgierigheid vaak. Wat zou er op de USB-stick staan? Van wie is deze stick? Staat er belangrijke data op?

Qualitysign biedt een USB-oefening aan. Deze kan bestaan uit een nulmeting, een awarenesscampagne en een nieuwe meting. Bij deze oefening wordt er een aantal USB-sticks verspreid binnen de organisatie. Dit kan voor een specifieke afdeling, een specifieke locatie of iedereen zijn. Er wordt bijgehouden wie de USB-stick in zijn of haar computer heeft gestopt of wie er een "gevaarlijk" bestand heeft geopend, wie er eventueel informatie heeft vrijgegeven (denk aan inloggegevens) en wie deze netjes heeft afgegeven bij de verantwoordelijke afdeling.

De nulmeting, de awarenesscampagne en de nieuwe meting kunnen los van elkaar worden afgenomen. Qualitysign draagt zorg voor de USB-sticks, de infrastructuur waarmee gemeten kan worden wie wanneer een USB-stick heeft gebruikt, rapportages op maat aangepast naar uw behoefte.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder: het doel van de oefening, het aantal locaties, de plaats van de locaties, het aantal USB-sticks, de soort oefening, wel of niet een nulmeting of extra meting, wel of niet een awarenesscampagne. Allemaal zaken die we met elkaar moeten doornemen om te komen tot het juiste plan en de juiste prijs.

Neem contact op met Qualitysign voor een gratis en vrijblijvende offerte.

Foto van een blauwe USB-stick.

Foto van een parkeerplaats.

Plaatje van een grafiek.